Recept: Olívaolaj ízesítve chios-i masztix gumival

A görög szakácsok már régóta használják az olívaolajat különböző ételek ízesítésére. A chiosi masztixszal ízesített olívaolaj finom ízű és az ételek elkészítésénél sokféleképpen felhasználható.

Olívaolaj, masztix-szal ízesítve

Ezt azonban másképp használják, mint a masztikgumiolajat (még néhány receptben fogjuk használni). A masztixgumiolaj egy erős illóolaj, amelyet nagyon kis mennyiségben használunk.

Összetevők:

  • 1 evőkanál Chios Mastic Gum kristályok
  • 250 ml extra szűz görög olívaolaj

Hogyan kell csinálni:

  1. Közepes lángon (tapadásmentes serpenyőben) melegítsünk fel 80 ml (kb. 3/4 csésze) olívaolajat és a chios-i masztix gumit.
  2. Öntsük egy üvegbe, hagyjuk kihűlni, és adjuk hozzá a maradék olívaolajat.
  3. Használja fel azonnal, vagy tárolja hűvös, sötét helyen.
  4. Használat előtt rázza fel.
Recept: Olívaolaj ízesítve chios-i masztix gumival