10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot

Miért válik egyre népszerűbbé a Chios Mastic Gum? 10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a Chios masztix rágógumit.

A masztix gumi a Földközi-tenger vidékén termő fa gyantája. Mutassuk be ezt a nedvet, amely évszázadok óta ismert az emésztőrendszerre (nemcsak a gyomorra és a nyelőcsőre) gyakorolt hatásáról. Olvasson tovább 10 okért, amiért a chios-i masztix gumi egyre népszerűbb.

Ebben a cikkben:

 1. A masztix gumi természetes anyag
 2. Chios helyi jelensége
 3. Glutén- és egyéb allergénmentes
 4. Hatásai évszázadok óta bizonyítottak
 5. Modern kutatások
 6. A masztix rágógumi mint 100%-ban bio rágógumi
 7. A masztix rágógumi étrend-kiegészítőként
 8. Ajánlások a chios-i masztix rágógumi használatához
 9. Mastixgumiolaj a kozmetikumokban
 10. A masztix szuperélelmiszer
 11. Összefoglaló

10 ok, amiért a chios-i masztix gumi egyre népszerűbbé válik

A masztix gumi természetes anyag

A masztix a Chios szigetén termő Pistacia lentiscus fa gyantája. A gyantát a fa törzsén időszakosan végzett bemetszésekből nyerik. Miután a masztix lecsepeg és a fa alatt az előkészített talajra hullik, a gyantacseppeket összegyűjtik, és kézzel megtisztítják és eltávolítják a szennyeződésektől. Az így előkészített masztix már késztermék a fogyasztó számára. A masztixgumi:

 • organikus – 100%-ban természetes anyag
 • semmilyen kémiai vagy ipari módon nem kezelt
10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
Pistacia lentiscus var. chia

Helyi jelenség Híosz szigetén

Igen, az emésztésre gyakorolt jótékony hatásáról ismert masztixgumit sehol máshol nem találja. Lehet, hogy a Földközi-tengeren máshol is nőnek masztixfák, de csak Híosz szigetén a masztix csodacsepp. Ez 3 tényező kombinációjának köszönhető:

 • a talajnak
 • az éghajlat
 • a görög masztixfák fajtái
masztika könnyek 10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
Chios Mastic Gum

A Pistacia lestiscus var. Chia fának különböző fajtái vannak.

Glutén- és egyéb allergénmentes

Az is fontos, hogy az egyre több boldog masztika-használó tudja, hogy a gyanta nem tartalmaz glutént vagy más allergéneket, amelyeket itt sorolunk fel.

Ha allergiás a masztixfára és más Pistacia fajokra: lehet, hogy ezekre a növényekre is allergiás lehet a masztixfára.

A hatások évszázadok óta bizonyítottak

Hippokratész, az orvostudomány atyja a gyomorpanaszok csillapítására írta fel a masztixgumit, míg a római orvos, Galénosz hörghurutra és a vér állapotának javítására tartotta alkalmasnak. Keletebbre, Indiában és Perzsiában a masztixgumit fogszuvasodások betömésére használták.

Modern kutatás

A modern kutatások elsősorban arra összpontosítanak, hogy megerősítsék a masztikával kapcsolatos történelmi tapasztalatokat az emésztési zavarok, gyomorpanaszok, hasi fájdalom, gyomorégés és reflux (GERD) területén. A masztixgumi hatásait vizsgáló legnagyobb tanulmányok a következőkkel foglalkoztak:

 • gyomorfekély
 • reflux és gyomorégés
 • H. pylori fertőzés
 • koleszterinszint

Masztiarágógumi mint 100%-ban szerves rágógumi

A masztix rágógumit legkorábban Hérodotosz említi, aki azt állítja, hogy a görögök a masztixfa kérgéből csöpögő szárított gyantás folyadékot rágták. A masztix volt a világ első természetes rágógumija, amelyet fogtisztításra és a lehelet frissítésére használtak. És ez a mai napig így van!

OEM Chios Mastic Gum, közepes kristályos méretben
OEM Chios Mastic Gum, közepes kristályos méretben

Szeretne rágózni hozzáadott cukor nélkül, ipari és kémiai beavatkozások és módosítások nélkül? Rágjon rágógumit!
A gyantakristályok különböző méretekben kaphatók.
De csak egyetlen ízben – masztix!
A kínálatukat itt találod.

A masztix gumi mint étrend-kiegészítő

A masztix hozzájárul az emésztőrendszer normális működéséhez,

ez a mondat kell, hogy eszünkbe jusson, amikor meghalljuk a görögországi masztika szót.
A masztixgumi kristályokat összetörik és finom porrá őrlik, amelyet aztán vagy:

 • por
 • kapszula
 • tasakok

A masztixot azonban mindig akkor használjuk, amikor emésztésünk normális működését szeretnénk támogatni. A masztix a szájra és a nyelőcsőre, a gyomorra és a belekre hat. Ideális a kapszulák vagy tasakok szedése. A használat szabályai azonosak, de abban különböznek, hogy a masztix rágógumi hol kezd el hatni.

A chios-i masztix használatára vonatkozó ajánlások

A masztixterápia legjobb eredményei érdekében kövesse az egyszerű használati szabályokat.

 1. A masztix rágógumit (étrend-kiegészítőt) mindig éhgyomorra vegye be. Ideális esetben 30 perccel étkezés előtt, reggel és este.
 2. A használat időtartama az Ön állapotától függően változik. Az első eredményeknek néhány nap múlva kell megjelenniük.
 3. A masztix rágógumi megelőzésként is szedhető!
 4. Soha ne helyettesítse az orvos által felírt gyógyszereket a masztix rágógumival. Ha egészséges étrendjébe szeretné beilleszteni a masztixot, azt csak orvosával való konzultációt követően tegye.

Mastic gumikapszula (egyéb hozzáadott összetevők nélkül)

A Masticlife Chios Masticha Strong&Pure kapszulák kizárólag masztixporral vannak töltve. A kapszulát egészben, vízzel (ideális esetben szobahőmérsékleten) kell lenyelni. A masztix kapszula elsősorban a gyomorban fejti ki hatását. A kapszula a bevételt követően kb. 10 perc múlva feloldódik a gyomorban. Ha gondot okoz a kapszulák és kapszulák lenyelése, válasszon inkább masztix tasakot. Ezeket könnyebbnek fogja találni a használatukban.

10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot Masticlife Chios Masticha Strong&Pure

Masztizsákos gumi tasakok

A Masticlife Comfort tasakok azok számára készültek, akik nem tudják lenyelni a kapszulákat. A tasak tartalma közvetlenül a szájba önthető és vízzel leöblíthető. A masztix ezután (elsősorban) a szájban, a nyelőcsőben és a gyomorban fejti ki hatását. A tasakokat ismét böjtölve, 30 perccel étkezés előtt vegye be.

Ha a tasak tartalmát egy pohár vízben (szobahőmérsékletű) szeretné feloldani, ne feledje, hogy a masztix gyanta – tehát nem oldódik fel vízben.

Masticlife Masticha Comfort 10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
Masticlife Masticha Comfort

Masztiszkuszgumiolaj a kozmetikumokban

Ezt a természetes olajat desztillációs eljárással nyerik. Kozmetikai termékek, például krémek, szappanok és egyéb termékek összetevője. A masztix gumiolaj a legnépszerűbb a fogászati és szájápolási termékekben. Ezért nagyon népszerűek a vásárlók körében:

 • Mastixgumiolajat tartalmazó fogkrémek
 • szájvizek

Mivel a masztixolaj egy természetes anyag, a fogkrémek egyéb összetevőivel szemben is magas követelményeket támasztanak. Ezek gyakran más természetes olajok és aromák vagy más szerves összetevők.

A masztix gumi egy szuperélelmiszer

A Chios szigetéről származó masztix gumi változatos tulajdonságai miatt könnyen a szuperélelmiszerek közé sorolható.

Összefoglaló

Mind a masztix gumi, mind a masztix gumiolaj 100%-ban természetes anyagok, hozzáadott ipari adalékanyagok és beavatkozások nélkül. A masztixgumi a világon egyetlen helyről származik: a görög Chios szigetéről. A gyanta gluténmentes. Hatásai évezredek óta ismertek, és jelenleg a modern tudományos kutatások is igazolják.

A masztix rágógumi, étrend-kiegészítő vagy kozmetikai összetevő lehet. Fűszerként, sós és édes ételek összetevőjeként is használják. Az utóbbi években egyre inkább szuperélelmiszerként emlegetik.
Ha Ön természetes étrend-kiegészítőként szeretné használni a masztixgumit, amely hozzájárul a normál emésztési működéshez, válasszon olyat, amely mind összetételében, mind típusában megfelel az Ön számára. Döntse el, hogy a kapszula, a tasak vagy a kristályok jobban megfelelnek-e Önnek.

És kövesse az egyszerű ajánlásokat és utasításokat a masztix rágógumi használatára vonatkozóan. Soha ne helyettesítse az orvos által felírt gyógyszert. Konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével, ha a masztikarágót be szeretné illeszteni az étrendjébe.