10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot

Miért válik egyre népszerűbbé a Chios Mastic Gum? 10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a Chios masztix rágógumit.

A masztix gumi a Földközi-tenger vidékén termő fa gyantája. Mutassuk be ezt a nedvet, amely évszázadok óta ismert az emésztőrendszerre (nemcsak a gyomorra és a nyelőcsőre) gyakorolt hatásáról. Olvasson tovább 10 okért, amiért a chios-i masztix gumi egyre népszerűbb.

Ebben a cikkben:

 1. A masztix gumi természetes anyag
 2. Chios helyi jelensége
 3. Glutén- és egyéb allergénmentes
 4. Hatásai évszázadok óta bizonyítottak
 5. Modern kutatások
 6. A masztix rágógumi mint 100%-ban bio rágógumi
 7. A masztix rágógumi étrend-kiegészítőként
 8. Ajánlások a chios-i masztix rágógumi használatához
 9. Mastixgumiolaj a kozmetikumokban
 10. A masztix szuperélelmiszer
 11. Összefoglaló

10 ok, amiért a chios-i masztix gumi egyre népszerűbbé válik

A masztix gumi természetes anyag

A masztix a Chios szigetén termő Pistacia lentiscus fa gyantája. A gyantát a fa törzsén időszakosan végzett bemetszésekből nyerik. Miután a masztix lecsepeg és a fa alatt az előkészített talajra hullik, a gyantacseppeket összegyűjtik, és kézzel megtisztítják és eltávolítják a szennyeződésektől. Az így előkészített masztix már késztermék a fogyasztó számára. A masztixgumi:

 • organikus – 100%-ban természetes anyag
 • semmilyen kémiai vagy ipari módon nem kezelt
10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
Pistacia lentiscus var. chia

Helyi jelenség Híosz szigetén

Igen, az emésztésre gyakorolt jótékony hatásáról ismert masztixgumit sehol máshol nem találja. Lehet, hogy a Földközi-tengeren máshol is nőnek masztixfák, de csak Híosz szigetén a masztix csodacsepp. Ez 3 tényező kombinációjának köszönhető:

 • a talajnak
 • az éghajlat
 • a görög masztixfák fajtái
10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
Chios Mastic Gum

A Pistacia lestiscus var. Chia fának különböző fajtái vannak.

Glutén- és egyéb allergénmentes

Az is fontos, hogy az egyre több boldog masztika-használó tudja, hogy a gyanta nem tartalmaz glutént vagy más allergéneket, amelyeket itt sorolunk fel.

Ha allergiás a masztixfára és más Pistacia fajokra: lehet, hogy ezekre a növényekre is allergiás lehet a masztixfára.

A hatások évszázadok óta bizonyítottak

Hippokratész, az orvostudomány atyja a gyomorpanaszok csillapítására írta fel a masztixgumit, míg a római orvos, Galénosz hörghurutra és a vér állapotának javítására tartotta alkalmasnak. Keletebbre, Indiában és Perzsiában a masztixgumit fogszuvasodások betömésére használták.

Modern kutatás

A modern kutatások elsősorban arra összpontosítanak, hogy megerősítsék a masztikával kapcsolatos történelmi tapasztalatokat az emésztési zavarok, gyomorpanaszok, hasi fájdalom, gyomorégés és reflux (GERD) területén. A masztixgumi hatásait vizsgáló legnagyobb tanulmányok a következőkkel foglalkoztak:

 • gyomorfekély
 • reflux és gyomorégés
 • H. pylori fertőzés
 • koleszterinszint

Masztiarágógumi mint 100%-ban szerves rágógumi

A masztix rágógumit legkorábban Hérodotosz említi, aki azt állítja, hogy a görögök a masztixfa kérgéből csöpögő szárított gyantás folyadékot rágták. A masztix volt a világ első természetes rágógumija, amelyet fogtisztításra és a lehelet frissítésére használtak. És ez a mai napig így van!

10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
OEM Chios Mastic Gum, közepes kristályos méretben

Szeretne rágózni hozzáadott cukor nélkül, ipari és kémiai beavatkozások és módosítások nélkül? Rágjon rágógumit!
A gyantakristályok különböző méretekben kaphatók.
De csak egyetlen ízben – masztix!
A kínálatukat itt találod.

A masztix gumi mint étrend-kiegészítő

A masztix hozzájárul az emésztőrendszer normális működéséhez,

ez a mondat kell, hogy eszünkbe jusson, amikor meghalljuk a görögországi masztika szót.
A masztixgumi kristályokat összetörik és finom porrá őrlik, amelyet aztán vagy:

A masztixot azonban mindig akkor használjuk, amikor emésztésünk normális működését szeretnénk támogatni. A masztix a szájra és a nyelőcsőre, a gyomorra és a belekre hat. Ideális a kapszulák vagy tasakok szedése. A használat szabályai azonosak, de abban különböznek, hogy a masztix rágógumi hol kezd el hatni.

A chios-i masztix használatára vonatkozó ajánlások

A masztixterápia legjobb eredményei érdekében kövesse az egyszerű használati szabályokat.

 1. A masztix rágógumit (étrend-kiegészítőt) mindig éhgyomorra vegye be. Ideális esetben 30 perccel étkezés előtt, reggel és este.
 2. A használat időtartama az Ön állapotától függően változik. Az első eredményeknek néhány nap múlva kell megjelenniük.
 3. A masztix rágógumi megelőzésként is szedhető!
 4. Soha ne helyettesítse az orvos által felírt gyógyszereket a masztix rágógumival. Ha egészséges étrendjébe szeretné beilleszteni a masztixot, azt csak orvosával való konzultációt követően tegye.

Mastic gumikapszula (egyéb hozzáadott összetevők nélkül)

A Masticlife Chios Masticha Strong&Pure kapszulák kizárólag masztixporral vannak töltve. A kapszulát egészben, vízzel (ideális esetben szobahőmérsékleten) kell lenyelni. A masztix kapszula elsősorban a gyomorban fejti ki hatását. A kapszula a bevételt követően kb. 10 perc múlva feloldódik a gyomorban. Ha gondot okoz a kapszulák és kapszulák lenyelése, válasszon inkább masztix tasakot. Ezeket könnyebbnek fogja találni a használatukban.

10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot Masticlife Chios Masticha Strong&Pure

Masztizsákos gumi tasakok

A Masticlife Comfort tasakok azok számára készültek, akik nem tudják lenyelni a kapszulákat. A tasak tartalma közvetlenül a szájba önthető és vízzel leöblíthető. A masztix ezután (elsősorban) a szájban, a nyelőcsőben és a gyomorban fejti ki hatását. A tasakokat ismét böjtölve, 30 perccel étkezés előtt vegye be.

Ha a tasak tartalmát egy pohár vízben (szobahőmérsékletű) szeretné feloldani, ne feledje, hogy a masztix gyanta – tehát nem oldódik fel vízben.

10 ok, amiért (és hogyan) érdemes használni a chios-i masztixot
Masticlife Masticha Comfort

Masztiszkuszgumiolaj a kozmetikumokban

Ezt a természetes olajat desztillációs eljárással nyerik. Kozmetikai termékek, például krémek, szappanok és egyéb termékek összetevője. A masztix gumiolaj a legnépszerűbb a fogászati és szájápolási termékekben. Ezért nagyon népszerűek a vásárlók körében:

 • Mastixgumiolajat tartalmazó fogkrémek
 • szájvizek

Mivel a masztixolaj egy természetes anyag, a fogkrémek egyéb összetevőivel szemben is magas követelményeket támasztanak. Ezek gyakran más természetes olajok és aromák vagy más szerves összetevők.

A masztix gumi egy szuperélelmiszer

A Chios szigetéről származó masztix gumi változatos tulajdonságai miatt könnyen a szuperélelmiszerek közé sorolható.

Összefoglaló

Mind a masztix gumi, mind a masztix gumiolaj 100%-ban természetes anyagok, hozzáadott ipari adalékanyagok és beavatkozások nélkül. A masztixgumi a világon egyetlen helyről származik: a görög Chios szigetéről. A gyanta gluténmentes. Hatásai évezredek óta ismertek, és jelenleg a modern tudományos kutatások is igazolják.

A masztix rágógumi, étrend-kiegészítő vagy kozmetikai összetevő lehet. Fűszerként, sós és édes ételek összetevőjeként is használják. Az utóbbi években egyre inkább szuperélelmiszerként emlegetik.
Ha Ön természetes étrend-kiegészítőként szeretné használni a masztixgumit, amely hozzájárul a normál emésztési működéshez, válasszon olyat, amely mind összetételében, mind típusában megfelel az Ön számára. Döntse el, hogy a kapszula, a tasak vagy a kristályok jobban megfelelnek-e Önnek.

És kövesse az egyszerű ajánlásokat és utasításokat a masztix rágógumi használatára vonatkozóan. Soha ne helyettesítse az orvos által felírt gyógyszert. Konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével, ha a masztikarágót be szeretné illeszteni az étrendjébe.