Maszticha prebiotikumokkal vagy probiotikumokkal: melyiket válasszuk és miért?

A maszticha a zsurlófa gyantája. Ez egy természetes anyag, amely kombinálható prebiotikumokkal vagy probiotikumokkal. Jobb, ha csak masticha-t használunk hozzáadott anyagok nélkül? Vagy csak kombinálni prebiotikumokkal és probiotikumokkal. És miért?

Mi az a masticha és miért használják ügyfeleink?

A maszticha 100%-ban természetes anyag, a Pistacia lentiscus var. Chia fa gyantája, amely, mint a neve is mutatja, a görög Chios szigetén nő. A Mastic-t ügyfeleink emésztésük támogatására használják. A legfinomabb chios-i masztichát már évezredek óta használják ezekre az okokra. Korábban csak rágták, ma már a maszticha port és a maszticha olajat modern étrend-kiegészítőkben használják az emésztés támogatására.

Prebiotikumok és probiotikumok: mik a különbségek

A prebiotikumok és a probiotikumok együtt is szedhetők. Ezt nevezik mikrobiális terápiának. A prebiotikus rostok segítenek táplálni és erősíteni a probiotikus baktériumokat. Kombinált szedésük segíthet a probiotikumok hatékonyabbá tételében.

A probiotikumok olyan baktériumok, amelyek természetes módon élnek a szervezetben, és segítenek a bélrendszerben lebontani a táplálékot. A probiotikumok, amelyek azonosak vagy nagyon hasonlóak azokhoz, amelyeket a teste termel, az egészséges emésztés kiegészítésére szedhetők. Az utóbbi években a probiotikus kezelés kiegészítésére az étrend-kiegészítők egy új csoportját, a prebiotikumokat népszerűsítették.

A prebiotikumok olyan szénhidrátokból állnak, amelyeket a szervezet nem tud megemészteni. Élelmiszerként szolgálnak a szervezetedbe juttatott probiotikus baktériumok számára. A prebiotikumok és probiotikumok együttes szedését mikrobioterápiának nevezik. Nem kell prebiotikumokat szednie ahhoz, hogy a probiotikumok működjenek, de szedésük növelheti a probiotikumok hatékonyságát.

Mik azok a prebiotikumok?

A prebiotikumok valójában nem tartalmaznak baktériumokat. Ők az üzemanyag, amely segíti a baktériumok növekedését. Minden prebiotikum egyfajta rost. A cikóriagyökérben, banánban és spárgában található inulin nevű rost olyan prebiotikum, amely a bélbaktériumok táplálékául szolgálhat. A hagyma, a fokhagyma, az articsóka és a hüvelyesek szintén prebiotikus források.

Ha egy élelmiszerforrás prebiotikumokat és probiotikumokat is tartalmaz, ezt a kombinációt szinbiotikumnak nevezzük. A szinbiotikumnak számító élelmiszerek közé tartozik a sajt, a kefir és egyes joghurtfajták. A prebiotikumokat kereskedelmi forgalomban kapható étrend-kiegészítőként vagy kapszulában lévő étrend-kiegészítőként is lehet kapni. Folyékony és por alakban is kaphatók.

A prebiotikumok önmagukban nem bizonyultak túl hasznosnak. A közelmúltban kiderült, hogy a csecsemőtápszerhez adott prebiotikumok jobban hasonlítanak az egészséges anyatej tartalmához. Úgy tűnik, hogy a probiotikumok és a prebiotikumok hatása csak akkor érvényesül, ha együttesen alkalmazzák őket.

Mik azok a probiotikumok?

Amikor az emberek probiotikus baktériumokról beszélnek, általában két baktériumcsoportra gondolnak. A Lactobacillus és a Bifidobacterium törzseket a probiotikus készítményekhez társítják. Sok enyhén erjesztett élelmiszer tartalmaz természetes probiotikumokat. Ilyen például a savanyú káposzta, a kimchi és a joghurt. A savanyúságok szintén természetes probiotikumok forrása. A probiotikumok megvásárolhatók étrend-kiegészítőként az egészség érdekében. Por vagy folyékony formában kaphatók. A probiotikumokat általában hűtőszekrényben kell tárolni, hogy a bennük lévő baktériumok életben maradjanak és szaporodni tudjanak.

Miért (és hogyan) szedjünk kenőcsöket és probiotikumokat?

Megfelelő és lehetséges ez a kombináció? Eddig nem volt. A masztixot nem tanácsos probiotikumokkal együtt szedni a tulajdonságai miatt. De most van egy új termék a cseh piacon, amelyet a múlt héten mutattunk be: ez egy forradalmi kapszula a kapszulában. A Masticlife teljes csapata büszke arra, hogy részt vehetett az egyedülálló étrend-kiegészítő Masticha Vital előállításában.

Masticha Vital – kapszula a kapszulában – kettős hatás

A kapszula a kapszulában lehetővé teszi a masticha és a probiotikumok egyidejű szedését. A dupla kapszulahatásnak köszönhetően a külső kapszulában lévő masticha olaj a gyomorban szabadul fel. A belső kapszulában lévő probiotikumok szintén végigjárják az emésztését. A kapszula pedig feloldódik a belekben.

Maszticha prebiotikumokkal vagy probiotikumokkal: melyiket válasszuk és miért?

A Masticlife Masticha Vital a legmagasabb minőségű masztichaolajat két probiotikus törzzsel kombinálja:

  • Lactobacillus plantarum és
  • Lactobacillus rhamnosus

Miért érdemes masztichát és probiotikumokat szedni?

A probiotikus törzsek támogatják a beleket, a masztichaolaj pedig a gyomorban fejti ki hatását.

Hogyan kell szedni a Masticha Vital-t?

Naponta 2 kapszula szedését javasoljuk. Egy kapszulát reggel és egyet este. Mindig éhgyomorra, legalább 30 perccel étkezés előtt.

Miért (és hogyan kell szedni) kenőcsöket és prebiotikumokat?

A maszticha por és a prebiotikumok egy bevált étrend-kiegészítő kombináció. A maszticha a gyomrában fejti ki hatását, az inulin (cikória prebiotikum) pedig ezután táplálékként szolgál a bélben lévő probiotikus baktériumok számára.

Masticha Comfort és Masticha+ prebiotikum

A Masticlife Masticha Comfort 800 mg masztichát tartalmaz, és inulinnal van kiegészítve. Ezek tasakos kiszerelésűek. Azok számára készültek, akiknek nehézséget okoz a masticha kapszula lenyelése.

A Masticha+ Prebiotic egy étrend-kiegészítő, amelyben a masticha port inulinnal keverik össze egy (vegán szabványú) kapszulában.

Miért szedjen kenőcsöt és prebiotikumokat?

Ez a kombináció olyan felhasználók számára alkalmas, akik a kenőcsöt a gyomorra, a prebiotikumokat pedig a bélben lévő probiotikus baktériumok erősítésére szeretnék szedni.

Hogyan kell szedni a Masticha Comfort és a Masticha+ prebiotikumot?

A masticha ajánlott felhasználási módja mindig fel van tüntetve a termék csomagolásán. A Masticha Comfort esetében napi 2 tasak bevétele javasolt. Egyet reggel és egyet este.

A Masticha+ Prebioticot napi 2-4 kapszula bevétele javasolt.

Mindig szedje a Masticha-t:
  • Éhgyomorra
  • legalább 30 perccel étkezés előtt (vagy 2 órával utána).
  • a kapszulát vagy a port bő vízzel vegye be

Gyakran ismételt kérdések

Külön szedek probiotikumokat/prebiotikumokat. Csak a kenőcsöt szeretném használni, melyiket válasszam?

Ha csak masticha port tartalmazó kapszulát szeretne szedni, vásárolja meg a Masticha Strong&Pure-t. A kapszulák masticha port tartalmaznak, nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot.

Mastic Strong&Pure (40 Capsules) Masticlife